当前位置: 首页 >> 留学科大 >> 招生信息 >> 留学生活 >> 正文

来华生活

2017年04月27日 10:36  点击:[]

几项忠告

1.校园内禁止摩托车通行,违反者将被扣留车辆或者给予处分。近年来校内多起交通事故都是由于违规使用电动自行车导致的,从而带来不必要的经济损失和人身安全及健康损失。校园内推荐使用的交通工具是自行车,经济、环保、健康。学校师生也主要以自行车为校内交通工具,购买和维修都很方便。

2.随时和家人保持联系。让家人了解你在中国的学习生活状况,分享你的感受,互相给予更好的支持。另外,也请将学校的联系方式留给你的家人,这样在他们需要的时候可以向学校寻求帮助。

3.积极参加学校的各项活动,尤其是多与中国同学交朋友。河南科技大学的同学都非常热情好客,也很乐于和留学生同学交流和提供帮助,大多数同学都可以用英语交流,但同时,也希望你可以认真学习汉语,了解中国的历史文化,这样才能尽快地适应和融入新的环境。

4.认真阅读学校提供的资料,包括学校的入学须知,各项办事指南等,这可以帮助你顺利地度过入校初期的学习和生活时光,避免不必要的麻烦。如果你有不理解或者不清楚的问题,随时可以咨询留学生服务中心的老师。

Some Advice

1.Motorcycle andElectric bicyclearenot allowed on campus, bicycle is the best choice for your safty.

2.Keep in touch with your family. Let your family know your life here and share yourfeelings, so that you can give more support to each other. Moreover, please leave thecontacts of International Students Service Center to your family, so that they canrequest for assistance when necessary.

3.Read the documents provided by the university, including the regulations of theuniversity and your faculty including instructions and information about facilities,etc. It helps to smoothen your transition into the life in HAUST and avoid unnecessary troubles. If you find something unclear, please do not hesitate to consult the staff at International Students Service Center or other departments of the university.